Gratis bezorging vanaf € 100,-
Vandaag besteld, morgen verzonden
Gratis ophalen in onze winkel
Berg en Dalseweg 35, Nijmegen
Rapitalà Sire Nero Syrah

Rapitalà Sire Nero Syrah

Inhoud
75cl
Vol
13,5%
Jaar
2018

Aangename aroma’s van kers, rood fruit en zachte kruiden. In de mond is deze wijn rond, mooi gestructureerd, met fruittoetsen, lange en zachte finale met een verfijnd pepertje.

Tenuta Rapitalà omvat 225 hectaren wijngaarden gelegen in het hart van Sicilië. Hier waren het de ouders van de huidige eigenaar graaf Laurent Bernard De La Gatinais die in 1968 het wijnhuis startten. Dankzij de Franse roots van de vader van graaf Laurent Bernard De La Gatinais, was Rapitala het eerste Siciliaanse wijnhuis dat internationale druiven aanplantten. Tegenwoordig staat het wijnhuis bekend om zijn hoge kwaliteit en diversiteit aan wijnen waarbij traditie en vernieuwing hand in hand gaan. Naast wijnmaker Silvio Centonze die verantwoordelijk is voor de kelder, werkt landbouwkundige Ignazio Arena in de wijngaarden. Beiden willen zo milieu vriendelijk mogelijk te werk gaan. Om dit te bereiken, wordt er gebruik gemaakt van hernieuwbare energie afkomstig van windmolens die zich bevinden op de top van de heuvels rondom het huis.
De naam Rapitala is afgeleid uit het Arabisch en betekent land van god. Arabische teksten en architectuur zijn nog veel te vinden op Sicilië doordat het eiland in het verleden Saraceens is geweest.

9 ,95

Kenmerken

Wijnsoort Rood
Druif Syrah
Oogstjaar 2018
Bewaarpotentie 4 jaar (2022)
Spijscombinatie Pastagerechten, curry, rood vlees.
Inhoud 75cl
Alcoholperc. 13,5%
Land Italië
Streek Sicilië
Wijnhuis Rapitalà

Proef ook eens deze wijnen.